dimarts, 15 de setembre de 2015

Art, Artista i Vehicles Artistícs

L'objectiu de la història de l'art és analitzar l'evolució de les manifestacions artístiques al llarg de les diverses èpoques.


Art: La definició d'art és oberta, subjectiva i discutible, ja que no hi ha un acord sobre la definició. Podríem dir doncs, que l'art és qualsevol activitat realitzada per l'ésser humà amb la finalitat d'expressar-se i/o comunicar-se a través d'un llenguatge únic, el llenguatge artístic. 
Abasta una àmplia gamma d'activitats humanes, de creacions i de maneres d'expressar-se, de camps com la música, la literatura, el cinema, l'escultura i la pintura on es solen expressar idees, emocions o una visió del món.


Artista: És la persona que crea o produeix obres d'art, expressa la seva forma de veure la realitat que l'envolta i les seves emocions mitjançant la poesia, la música, el teatre, la dansa, les arts figuratives, etc.


Vehicles artístics: Estan basats en la forma que té l'obra d'art, si és una pintura, una escultura, etc. La seva atenció es centra en la materia que s'utilitza per crear l'obra.COMENTARI DEL VÍDEO: L'art explica històries


El vídeo visualitzat a classe el passat dijous 17 de setembre, ens explicava l'evolució de l'art al llarg de la història. D'això en trobem una relació amb el mateix títol del vídeo. 
El reportatge comença traslladant-nos a l'inici de la prehistòria, al paleolitic, on l'ésser humà va començar a desenvolupar les primeres manifestacions que es poden considerar com  artístiques. En aquesta època ens explica que l'home es dedicava a la caça i vivia en coves, on elaboraven les anomenades pintures rupestres. Segles després, en el que anomenem Neolític, l'ésser humà es tornà sedentari i es dedicà a l'agricultura, en aquest període, l'home va começar a polir més la pedra i cap a finals, també van descobrir la possibilitat de poder modificar alguns metalls. També hi destaca la ceràmica que s'exten per la mediterrania. Més tard, amb el descobriment del bronze, les eines i els materials començaven a ser més avançats i fins l'actualitat, han anat millorant, les eines, els materials, les contruccions, etc, fins arribar gairebé a la perfecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada